Fürdőszoba felújításon gondolkozol? A legjobb helyen jársz!

A fürdőszobákban a zuhanyzás során vagy fürdőkádból kicsapódó víz, pára átszivároghat az épület szerkezetbe, ezáltal károsítva azt. Ezért a fürdőszoba felújítás során különös figyelmet kell fordítanod a vízszigetelésre. Nincs dühítőbb, mint amikor a burkolatot egy esetleges beázás miatt fel kell bontani. A mostanában divatos épített zuhanyzók esetében pedig kiemelten fontos a vízszigetelő anyagok használata.

A vízszigetelések két nagy típusát különböztetjük meg:

Kenhető vízszigetelések és lemezes vízszigetelések

A Murexin kenhető vízszigetelések oldószermentesek, nem vízáteresztőek, tartósan elasztikusak, valamint hézag- és varratmentesek.

Függőleges felületekhez a Murexin 1 KS Folyékonyfólia vagy a cementbázisú Murexin PD 1K Profi Vastagfólia, Murexin Hydro Basic 2K Vastagfólia vagy ha gyors használatbavételre van szükség, akkor Murexin Maximo PSM 1K Gyors Profi Vastagfólia kerülhet felhordásra.

Vízszintes felületeken csak a cementbázisú Murexin PD 1K Profi Vastagfólia, Murexin Hydro Basic 2K Vastagfólia vagy a Murexin Maximo PSM 1K Gyors Profi Vastagfólia alkalmazható épített zuhanyzók esetén.

Murexin lemezes vízszigetelés az AE 100 Szigetelő és feszültségmentesítő lemez, ami különösen gyors további munkálatokat tesz lehetővé, egyenletes rétegvastagságot biztosít, méretre szabható, vízzáró és repedésáthidaló.

 

Néhány Tipp a tökéletes fürdőszoba felújításhoz:

 • A tartós eredmény érdekében minimum a zuhanytálca alját és a zuhanyzó falát, vagy a mosdók és a kád környékét érdemes ellátni vízszigetelő anyagokkal.
 • A vízszigetelés előtt az alapfelületnek (pl. beton, esztrich, mész-cement alapvakolat) minden esetben ki kell száradnia. Nedves, vizes felületre nem lehet felhordani a vízszigetelő anyagot, mert a tapadás nem lesz megfelelő!
 • A vízszigetelést megelőzően a felületet a megfelelő tapadás érdekében alapozni kell, nem szívóképes alapfelületek esetén Murexin D4 Tapadóhíd Rapiddal, szívóképes alapfelületeknél Murexin LF 1 Mélyalapozóval.
 • Nem mindegy, mennyi ideig tart a felújítás
  A fürdőszoba nehezen nélkülözhető, a felújítás során mielőbb szükség van rá, ezért olyan anyagokat válasszunk, amelyek segítségével gyorsabban újra igénybe vehető megújult fürdőszobánk. A kenhető vízszigetelések közül a  Murexin 1 KS Folyékonyfólia gyors megoldást nyújt, 3 óra után burkolható. De választhatjuk az AE 100 Szigetelő és feszültségmentesítő lemezt, vagy a Maximo PSM 1 K Profi Gyors Vastagfóliát is!
 • Szakmunka
  A vízszigetelést bízza szakemberre. A tökéletes eredmény érdekében a kenhető vízszigetelést minimum 2 rétegben kell felhordani. Az előírás szerinti felhordást már mi is ellenőrizhetjük, hiszen a két réteg megléte ellenőrizhető a sárga és kék színű 1 KS Folyékonyfólia használatával. A PD 1 K Profi Vastagfólia már ipari körülmények között is bizonyított, hengerrel vagy glettvassal is egyszerűen felhordható.
 • Ne feledje a rendszerkiegészítőket!
  Ahhoz, hogy a vízszigetelés tartós legyen, használja a Murexin rendszerkiegészítő elemeket. A fal- és padlócsatlakozásoknál a Murexin DB 70 hajlaterősítő szalagot, a pozitív és negatív sarkokban a külső és belső sarkokat kell elhelyezni, valamint a csőáttöréseknél a szigetelőmandzsetta beépítésére van szükség.
 • A két réteg kenhető vízszigetelés felhordása és száradása után javasolt ellenőrizni, hogy a kenhető vízszigetelés és a rendszerkiegészítő elemeknél nincsenek-e hiányosságok pl. mindenhol fedve van vízszigeteléssel az alapfelület vagy a vízszintes és függőleges csatlakozásoknál a sarokképzés nem megfelelő, hiányos ahol a víz elfolyhat és károsítja a szerkezetet.
 • Az AE 100 Szigetelő- feszültségmentesítő lemez alkalmazásánál pedig a tökéletes eredmény érdekében fontos a megfelelő átlapolás! (a kis kiszerelésű Murexin PD 1 K Profi Vastagfólia használatával)
 • Nem mindegy a sorrend sem
  Javasolt először a függőleges felületeket elkészíteni a kenhető vízszigeteléssel és a csempeburkolat felragasztásával, mert ha az aljzatra is felhordjuk a vízszigetelést, akkor a függőleges felületek burkolásakor könnyen kárt tudunk benni, azaz átszakíthatjuk a szigetélést, mely későbbi problémákhoz vezethet.
 • Használatbavétel
  A tartós eredmény érdekében a vízszigetelést követően használjon Murexin flex ragasztót és flex fugázót.